Lucifer – Netflix

Nu tittar jag på en serie från Netflix och jag är fast. En märklig serie med bibliska personer som kommer till jorden, vår verklighet, och dom är odödliga med enorma krafter.

Den här Science fiction-serien är så annorlunda med en ursnygg djävul som hela tiden är sarkastisk, charmig och enveten som en lus. Dom har verkligen hittat rätt person till rollen, Tom Ellis . Serien är galen med änglar, demoner, Gud och Gudinnan som stiger/upp/ner från himmel och helvete. Hur helvetet ser ut i serien är urläskigt. Ingen evig eld men annat. Kampen mellan Abel och Cain som naturligtvis har vanliga amerikanska namn. Och mitt i detta finns en en kvinnlig kriminalinspektör och en terapeut som är helt outstanding. Monologerna är också helt outstanding. Jag gillar Science fiction. Bara ljudet när Lucifer Morningstar fäller ut sina vingar som han frenetisk vill bli av med men lyckas inte då Gud sätter tillbaka dom igen. Lucifers problem börjar när han blir mer involverad i kommissarie Chloe Decker.

Djävulen har kommit till Los Angeles… Uttråkad och olycklig som Helvetets Härskare, har Lucifer Morningstar övergett sin tron och dragit sig tillbaka i LA, där han äger den exklusiva nattklubben Lux. Charmig, karismatisk och djävulskt snygg som han är, njuter Lucifer av sin pension genom att hänge sig åt några av hans favoritsaker – vin, kvinnor och musik – till dess att en popstjärna blir brutalt mördad utanför Lux.

Serien handlar om Lucifer Morningstar, som är uttråkad av att vara Helvetets härskare, och överger sin tron för att flytta till jorden och Los Angeles, där han får tillbaka sin livslust av att hjälpa LAPD, Los Angeles-polisen, att straffa brottslingar. Lucifer driver också en nattklubb/pianobar i Los Angeles kallad “Lux”, med hjälp av sin demoniska allierade Mazikeen eller “Maze”. Efter att en kändis och bekant till Lucifer blir mördad utanför hans klubb, blir Lucifer involverad med LAPD när han tar på sig uppgiften att hjälpa kommissarie Chloe Decker att hitta de skyldiga, så att han kan “straffa dem”.

Lucifer bygger på karaktären skapad av Neil Gaiman, Sam Kieth och Mike Dringenberg för den tecknade serien The Sandman, och som senare blev huvudpersonen i spinoff-serietidningen Lucifer skriven av Mike Carey.

Efter tre säsonger lades series ner av Fox. Fansen visade tydligt sitt missnöje på sociala media, vilket ledde till att Netflix tog över rättigheterna och påbörjade inspelningen av en fjärde säsong 2018. Säsongen blir exklusivt för Netflix-abonnenter.

Wikipedia – Lucifer

Det kommer en sjätte säsong också.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.