BRY är en sekt! Barnens rättsskydd

När jag först såg och hörde Agneta Bravelius i SVT:s dokumentär gick det en rysning av obehag genom kroppen. BRY = Barnens rättsskydd. Jag kom också att tänka på scientologerna. Jag tycker att detta är en skam att en sådan organisation får finnas som verkar skada mer än hjälpa.

Trojkan!

Agneta Bravelius, socialdemokrat (kommer inte ihåg hennes namn), Hans Cagnell

Hans Cagnell borde anmälas för förtal! Hur i glödheta….. kan människan stå i TV och anklaga Elias pappa för att vara pedofil, sociopat, psykopat och som samvetslös barnmisshandlare och andra kränkande ord som att pappan kommer från Sicilien och där finns ju maffian.

Hans legitimation borde tas tillbaka. En sådan person går inte att lita på.

Han har aldrig träffat pappan utan tror blint på mamman som han dessutom tycks ha blivit mycket förälskad i och hjälper henne ekonomiskt. Mamman är efterlyst då hon inte accepterat domslutet att pappan fick ensam vårdnad.

I skilsmässor är det inte ovanligt att mammor hittar på saker för att smutskasta pappor att dom är pedofiler och begår andra övergrepp på barnen när dom inte får hela vårdnaden.

Mamman till Elias gör likadant. Hon kidnappar Elias och gömmer sig och flyttar runt. Här kommer BRY in. Mamman ljuger friskt och besöker vårdcentral efter vårdcentral och inget hittas. En bild där ett underben visas med blåmärken kan ju ha tagits från någon annan person, det går inte heller att se hur gammalt benet är då man inte ser resten av kroppen.

En annan person som jag tycker är riktigt obehaglig som förekommer i dokumentären är Conny Anderson som är spårare och hittar brottslingar med att slå på en indiantrumma… Öhhhhhh… Hur är han funtad? Han verkar inte ha alla hästar hemma. Skulle han då fastställa att Elias pappa var det som BRY och mamman påstår genom att slå på en trumma!? F@N så löjligt.

Genom dokumentären kommer det fram hur BRY gör allt för att mamman ska få vårdnaden genom att hitta på bevis och tar in personer som då ska “bevisa” det sen visar det sig att dom är kompisar. Hur sjukt är inte det?

Elias pappa har tre barn i ett tidigare äktenskap och i sista delen var en av döttrarna med som stöttade pappan i förberedelserna för att Elias ska komma hem för han är hittad och mamman är häktad. Om pappan var det som Hans Cagnell påstår då hade det kommit fram i dokumentären men pappan kommer bra överens med döttrar och mamman.

Men det finns också personer som står på andra sidan som kommer fram i dokumentären bl.a. Elias advokat.

SvtPlay – Att rädda ett barn i tre delar/del ett

Barnrättshaverister fick gott om utrymme att visa sin galenskap
I SVT:s dokumentärserie ”Att rädda ett barn” framstod organisationen BRY som spritt språngande galen. Det var rättvist. Olika företrädare för organisationen fick gott om utrymme för att presentera som synnerligen spritt språngande.

Berättelsen, uppdelad i tre entimmesavsnitt, handlade om en vårdnadstvist, två föräldrar som i flera år och genom alla rättsinstanser slogs om rätten till ensam vårdnad om ett barn.

Alla samhällsorienterade reportrar vet att förbittrade vårdnadstvister är en journalistisk mardröm. I all synnerhet när båda föräldrarna kräver hela vårdnaden för egen del. Det betyder nämligen att de måste visa att andra parten är totalt olämplig som förälder. Alltså kommer grova beskyllningar att hagla redan från början av processen och sedan trappas upp mer och mer ju längre striden varar.

Beskyllningarnas karaktär har växlat genom årtiondena. På 60-talet var alkoholmissbruk standardanklagelsen. På 70-talet narkomani och på 80-talet, i samband med den moralpanik som spreds från USA, blev pedofila sexövergrepp den nya standardanklagelsen.

Aftonbladet – Barnrättshaverister fick gott om utrymme att visa sin galenskap/ Av:Jan Guillou

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Pedofili, Rättssystem, Sexbrott, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.