The Spotnicks

EDIT längst ner i inlägget.

Det är så här jag kommer ihåg dom.
Spotnicks.net

Nu är dom alla döda även Herbert “hubbe” Forsblom. Herbert var jag förlovad med på 60-talet i 4 år. Jag tycker att det är orättvist att han inte nämns överhuvudtaget någonstans för han har en del i soundet som var speciellt för Spotnicks. Han var också chaufför och tekniker och var med på dom flesta resor.

Han var med på den första Japanresan där jag hade kunnat vara med men mamma sa nej för hon vägrade att ge tillstånd till pass fast pappa godkände. Min narcissistiska mamma var så avundsjuk på mig och missunnade mig det. Narcissistiska mammor tycker inte om sina döttrar utan föredrar söner och med min mamma så älskade hon brorsan och det var alltid han som hon värnade om.

Herbert hade en radio- och TV-affär på Stålhandskegatan på Hisingen, Göteborg. Han hade en liten vindslägenhet i samma hus där jag var ofta.

Björn Thelin dog 24 januari 2017, 75 år
Ove Johansson dog den 8 april 2017, 77 år
Bosse Winberg dog 3 januari 2020, 80 år
Bob Lander dog den 3 maj 2020, 78 år

Herbert “Hubbe” Forsblom dog 27 mars 2020, 80 år

Där Herbert nämns är i ett musikermagasin:

Den ständige stöttepelaren i bandet har varit gitarristen Bosse Winberg, som skapade mycket av bandets sound. Bidragande var även deras förstärkare. Ljudgurun Bo Hansén berättar:
”Som nyfiken och elektronikintresserad 10-åring i början av 1960-talet, tillbringade jag nästan hela min fritid i en radio- och tv-affär på Hisingen i Göteborg. Den drevs av Herbert ”Hubbe” Forsblom, som blev min första mentor. Herbert byggde en hel del slutsteg och högtalare åt Winberg efter dennes specifika önskemål. Men Bosse knåpade också ihop sina tidigare förstärkare på egen hand.”

Musikermagasinet – blogg 2017

Herbert hade då tre amerikanare en DeSoto 1957 ljusblå, en Plymouth stationsvagn 1958 blå som vi använde som “husvagn” och en Chrysler 1961 som var vit med röd skinnklädsel.

På helgerna åkte vi ut någonstans med Plymouthen och det var jättemysigt.

Jag var också med på vissa resor med Spotnicks bl.a. i Norge, Oslo.
The Spotnicks at ’Folkets Hus’ in Oslo, Norway, May 15, 1964
Spotnicks – Oslo 1964

Bosse Winberg var då förlovad med en tjej som hette Iréne. Björn Thelin var en spelevink och glad. Bosse Winberg var allvarlig och om jag kommer ihåg rätt hade han problem med sin rygg.

Jag var så kär i Herbert och han var så sexig. Han var 8 år äldre än jag. Jag var bara 14 år när jag träffade honom.


Herbert och mamma och med den hon var gift med. Här DeSoto.


Här en annan popgrupp som jag inte kommer ihåg vad dom heter men här är på väg till Norge men till Moss och ett annat ställe som jag inte kommer ihåg i Plymouthen. Det var roliga år.

Jag har tittat på Youtube och på 80-talet var det bara Bosse Winberg som var kvar.

Här en dokumentär från 1983.

En av favoriterna.

Och en annan favorit.

EDIT:
Jag kom att tänka på en händelse när jag besökte Herberts föräldrar i Jönköping. Och det var inte snällt. Herberts pappa var pastor i Adventisterna och var vegetarianer och mamman lagade fantastisk mat, rödbetsbiffarna kommer jag ihåg.

Jag fick sova hos lillasystern och hon ville sent på kvällen gå ut och hennes rum var på första våningen så vi hoppade ut genom fönstret. Vi liftade till Huskvarna och fikade på något nattöppet. Jag tog med mig ett askfat med ställets namn kommer inte ihåg vilket. Sen liftade vi tillbaka men då gick vi genom dörren.

Vi blev väckta av en arg pappa med min sko i handen och sa att mina skors avtryck syntes i en förstörd rabatt. Jag slängdes ut omedelbart. Jag var 16 år utan pengar ut i kylan. Det var elakt och oansvarigt!

Vad kunde jag göra? Jag gick in i centrum och träffade en kille som arbetade med att visa inredda nybyggda hus. Där fick jag sova en natt. Sen liftade jag hem till Göteborg. Då var det inga problem. Dom första jag liftade med var ett äldre par och sen med en lastbilschaufför.

Hur F@N kunde Herberts föräldrar bara göra så!? Herbert reagerade likadant. Det var nära att jag slängde in förlovningsringen genom fönstret. Det var början till uppbrottet.

Herbert i den vevan åkte till USA för att köpa en specialbyggd Chrysler 1961. Då ville han att jag skulle följa med men då var det samma visa med mamma, min svartsjuka/avundsjuka narcissistiska mamma. När jag tänker efter så hatade jag henne.

Herbert åkte iväg och under det halvåret träffade jag min blivande man. “Snipp snapp snut så var den sagan slut!”

Jag kommer inte ihåg hur det gick med lillasystern. Jag pratade med henne i telefon men träffade henne inte mer efter besöket i Jönköping.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Konst, Musik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.