Amazon och Jeff Bezos

Nu är Amazon på väg till Sverige. Bra eller dåligt? Absolut dåligt. Amazon kommer att konkurrera ut småföretagen eller köpa upp dom. Jeff Bezos vill ha världsherravälde. Det sägs också i början på dokumentären om Jeff Bezos. Länk sist på inlägget.

Dessutom vill han inte betala någon skatt och han är starkt emot fackrörelsen för han menar att alla regler finns redan. Människorna som arbetar fungerar som robotar dom hinner inte att prata med varandra och nederst på deras datorer finns en blå linje som rör sig och dom måste hinna packa ordern innan den blå linjen nåt slutet annars riskerar dom att bli av med arbetet.

Amazon använder sig inte heller med egna lastbilar utan använder sig av privata aktörer, en lastbil en ägare. Dom förarna är så stressade för dom är lika utsatta att hinna transportera paketen att dom orsakar många olyckor och vissa med dödlig utgång. Amazon tar inget ansvar för det eftersom chaufförerna inte är anställda av Amazon. Chaufförerna anlitas inte utan plockas bort.

Jeff Bezos är ett rovdjur! Amazon kallas för “geparden- och gasellprojektet”. Det säger en del.

Amazon har ett stort MOLN där bl.a. CIA finns och nu vill MSB – “Myndigheten för samhällsskydd och beredskap” sälja ut svenska persondata till CIA-anknutna fackföreningsfientliga Amazon.

VA F@N är det som pågår!? VARFÖR!! Amazon är ett företag som samlar in data på olika sätt bl.a. genom ALEXA men även hur vi köper, att vi har konton med personuppgifter. Amazon kan se vilka sidor vi tittar på, hur länge och hur vi klickar o.s.v. Det är verkligen skrämmande. Ett projekt från Amazon använder polisen genom ansiktsigenkänning för att fånga bovar. Låter det bekant? Jag har skrivit om det tidigare, KINA.

Nu när CIA finns i molnet så självklart kommer dom att ha tillgång till data och nu vill myndigheten som ska skydda oss lämna ut data om oss till Amazon. Man ju må illa för mindre.

Jag har aldrig köpt något från Amazon och jag kommer ALDRIG att göra det heller. Amazon är ett rovdjur som går fram som en pansarvagn. Och Amazon har nu gett sig in i försvaret i USA.

Global politics har en artikel om Amazon och ger sin syn på Amazon. Artikeln är lång men väl värd att läsa om hotet från Amazon.

Amazon ska etablera sig i Sverige. Vad innebär etableringen. Amazons ägare har en historia av samarbete med CIA. Och MSB kan tänka sig att låta Amazon lagra känsliga svenska data. Jag har bara sett en liten notis om samarbete MSB-Amazon-CIA i svenska media.

Internetjätten Amazon vill hjälpa svenska myndigheter att kartlägga corona-symtom runtom i landet och för samtal med MSB om att lagra informationen.

En digital enkät skule gå ut till hela Sverige och ge en lägesbild om symtomspridningen runtom i landet. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen.

Amazon har nyligen diskuterat projektet i mejlväxlingar med MSB, vars särskilda rådgivare Svante Werger uppger att datalagringsjätten verkar vara med i projektet.

Att be amerikanska teknikföretag lagra hälsouppgifter är kontroversiellt.

Informationen blir med största sannolikhet tillgänglig för amerikanska myndigheter, antingen efter en officiell förfrågan eller genom hemlig avlyssning, enligt Daniel Melin, it-upphandlare på statens inköpscentral på Kammarkollegiet.

I november 2019 varnade Försäkringskassans generaldirektör för att Sverige riskerar att förlora sin digitala suveränitet om man i stor utsträckning förlitar sig på utländska molntjänster.

Databasen med information om svenskarnas symtom ska enligt MSB inte rymma personuppgifter. Men innehållet kan ändå vara åtråvärt för utländska underrättelsetjänster.

– Om jättemånga medborgare använder den här tjänsten och innehållet är tillgängligt för andra nationer, så kan de skapa sig en bild av Sveriges beredskap och Sveriges förmåga att hantera en kris Ekot har sökt Amazon för en kommentar.

Global Politics – MSB ville sälja ut svenska persondata till CIA-anknutna fackföreningsfientliga Amazon, som kommer till Sverige/Anders Romelsjö

Dokumentären i två avsnitt och kan ses till 4 mars 2021 19:59 (7 månader)
SVT-Play – Dokument utifrån Amazons värld

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.