Palestinska Aziza riskerar hedersmord om hon utvisas

Vad är det med detta Migrationsverk! Hur kan man utvisa Aziza som kämpar för kvinnors rättigheter. Jag tror inte att Migrationsverket tar reda på hur det verkligheten ligger till. Kanske att hon är just palestinier som också har betydelse. Min egen tro är att Migrationsverket inte alltid är opartiska. Att dom inte orkar eller är tillräckligt intresserade.

Migrationsverket menar att Aziza är otydlig. Det finns dokumenterat att hon kämpar för kvinnors rättigheter. Hon har varit i Sverige i 6 år!! Hur F@N kan man överhuvudtaget skicka hem folk efter flera år i Sverige. Människor som har etablerat sig och integrerat sig och som har jobb och barn i svensk skola. Det är skamligt!!

”Motstridiga uppgifter”
Migrationsverket motiverar sitt avslag bland annat med att hon ”inte har gjort sin identitet sannolik” och att hon ”inte har gjort sannolikt att det finns en konkret och individuell hotbild i hemlandet”. Enligt Migrationsverket har hon gett ”motstridiga uppgifter” på flera punkter också uppgifter som beskrivs som ”efterkonstruktion”.

”Aziza A H Arman har även varit vag och detaljfattig i uppgifterna kring den hotbild hon uppger finns från hennes före detta make och hennes bröder. Hon har inte på ett detaljerat sätt kunnat återge hur hoten utryckts. Därtill har hon lämnat motstridiga uppgifter huruvida det finns en hotbild från hennes före detta make eller inte”, heter det i Migrationsverkets beslut.

Men herregud!! Efterkonstruktion!? Hur bra svenska talar hon? Pratar hon så bra svenska att hon kan uttrycka sig på ett bra sätt. Dessa formulär skulle vara intressant att se när man söker asyl.

Att ställas inför en Myndighet när det gäller ens liv kan nog vara så skrämmande. Aziza har rätt till skydd enligt FN:s kvinnokonvention som Sverige skrivit under. Har hon haft tillgång till en advokat? Detta hur hennes namn stavas så är det så att stavas olika är ju bara löjligt. Det finns ett antal namn som kan stavas på två olika sätt. Två namn är Kaj/Caj/Cai/Krister/Christer. Säger man inte till skrivs den vanligaste stavningen.

Opassande att resa ensam
Hon berättar att hoten och attackerna började redan när hon bjöds in att följa med en officiell palestinsk delegation till Dubai där hon skulle berätta om sitt arbete med att organisera kvinnor och om sömnadsverksamheten. Hennes man och byn ville stoppa henne, det ansågs vara opassande att en kvinna reste ensam.

Hon reste trots motståndet. Sedan fortsatte hon att arbeta självständigt, hon sålde palestinska produkter som olivolja och honung till Gulfstaterna. Hon ledde en rad projekt för kvinnor med stöd av de svenska biståndsorganen Sida, Emmaus och Radiohjälpen.

Startade förskola
Hon startade en förskola som på engelska heter Peace Home for Children och Motherhood med stöd från de tre svenska organisationerna och från Förenade arabemiraten.

– Jag ville öppna en förskola utan islamism och Hamas och politik. En skola där barn får riktiga kunskaper och där de få leka och ha kul. Jag fick idén när min dotter inte gillade sitt dagis, säger Aziza Arman som leder skolan på distans från Sverige.

Expressen – Aziza kämpade för kvinnors rättigheter – riskerar hedersmord om hon utvisas/Arne Lapidus

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Hälsa, Israel-Palestina, Kultur, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.