“Joker” på Netflix ett mästerverk!

Ikväll har jag sett filmen “Joker”, Arthur Fleck en helt outstanding film med en Joker som spelades av Joaquin Phoenix som gjorde en prestation utan dess like. Det måste också varit en mycket svår roll att gestalta. Efter att ha sett filmen var jag tvungen att i tystnad smälta detta mästerverk.

“Joker” är en mycket brutal och hemsk film som handlar om utanförskap och övergrepp av olika slag och om vanföreställningar. Robert De Niro finns också med som talkshowvärd och Jokers mamma Fleck, Frances Conroy spelade även mamma i “Six feet under”
Ni som har Netflix, se den!

Joaquin Phoenix fick en Oscar för “Joker” och det är han värd till 110%
Printscreen

Jonna Vanhatalos skriver:

En fantastiskt skruvad tragikomisk knockout
”Joker” är en fullständig fullträff, som övertygar i varje bildruta. Denna tungsinta historia om mänskligt förfall är väldigt våldsam, men vacker och dessutom vansinnigt underhållande. Joaquin Phoenix i titelrollen är strålande! Han bär detta från början till slut, på sina taniga axlar, och jag kan inte annat än lyfta på hatten åt en av vår tids absolut bästa aktörer.

”Joker” är ett mästerverk helt i en egen liga. Den är så bra att orden sviker mig, och jag vill mest bara skrika ut min uppskattning. Det är som sagt blodigt och hemskt, men ändå vackert i sitt vemod. Detta är en film som får håren på armarna resa sig upp i givakt och salutera perfektionen jag precis har fått äran att beskåda.

Hela artikeln finns här.
Moviezine – Joker 2019/Jonna Vanhatalo

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.