The Umbrella Academy – Netflix

Jag är väldigt förtjust i fantasy-serier och jag har sett en del. “The Umbrella Academy” är något i hästväg och jag tycker den sticker ut en hel del. Jag gillar denna riktigt mycket.

Nr 5 som han kallas är 58 år men fastnat i sin kropp som tonåring p.g.a. ett fel på en decimal i tidens linje. Mycket intressant. Nr 5 kan även färdas i tiden fram och tillbaka. Nu väntas världens undergång då Vanya en i den bisarra syskonskaran har enorma krafter och när hon blir arg händer saker och hon lyckas med att skicka en stråle till månen och en en stor bit slits loss och är på väg mot jorden. Hur ska detta stoppas?

Det finns en annan person som är viktig och det är Pogo en schimpans som kan tala och är mycket smart och är pappans högra hand.

Men det finns så många fler personer som bl.a. tre blonda svenskar som är en dödspatrull och som har som uppgift att döda alla i denna Hargreevesfamilj och framförallt nr 5.

The Umbrella Academy är en amerikansk TV-serie som är baserad på serieteckningen med samma namn skriven av Gerard Way. Skaparen för TV-serien är Steve Blackman. Serien handlar om en dysfunktionell familj av adopterade syskon som är superhjältar och återförenas för att lösa mysteriet om sin fars död och hotet om en apokalyps.

Den 1 oktober 1989 födde 43 kvinnor runt om i världen samtidigt, trots att ingen av dem visade några tecken på graviditet tills värkarna började. Sju av barnen adopteras av den excentriska miljardären Sir Reginald Hargreeves och förvandlades till ett superhjälteteam som han kallar “The Umbrella Academy.” Hargreeves ger barnen nummer snarare än namn, men de namnges så småningom av deras robotmor Grace som: Luther, Diego, Allison, Klaus, Nummer Fem (hans enda namn), Ben och Vanya

Wikipedia – The Umbrella Academy

Ellen Page = Vanya Hargreeves
Tom Hopper = Luther Hargreeves
David Castañeda = Diego Hargreeves
Emmy Raver-Lampman = Alisson Hargreeves
Robert Sheehan = Klaus Hargreeves
Aidan Gallagher = Number Five

Jag läste att det kan komma en tredje säsong och med tanke på sista avsnittet finns det läge för det.


The Umbrella Academy


Umbrella Academy Real-Life Partners Revealed

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.