Ebba Busch – outsourcing?!

Jaha.. Jag tror inte på den idén av den anledningen att Afghanistan och Somalia är länder som det inte går att lita på. Somalia där det råder anarki där ingenting fungerar och i Afghanistan är ju helt otänkbart.

Då är idén att betala för fängelseplatser i befintliga fängelser världen runt ser jag som en mycket bättre idé. Det skulle också accepteras av ländernas regeringar skulle jag tro.


Ebba Bush/Foto Frankie Fouganthin/Wikipedia

Jag tycker också att man måste gå igenom alla bistånd så att dom hamnar där dom ska. Mycket fusk där politiker och andra högdjur lägger beslag på pengar för sin egen vinning får inte fortsätta.

Busch: Dömda ska avtjäna straffen i sina hemländer
Tar Afghanistan och Somalia som exempel
Länder som Sverige skulle kunna ha avtal med är exempelvis Somalia och Afghanistan, säger Ebba Busch till Ekot, som var först med att rapportera om förslaget. Men hon anser att Sida och Kriminalvården skulle fatta ett sådant beslut.

KD:s förslag berör länder som i dag inte respekterar mänskliga rättigheter i fängelser.
– Att värna biståndet är viktigt för Kristdemokraterna och nu ser vi att vi skulle kunna använda biståndsmedel för att höja den humanitära nivån, och kombinera det med att vi faktiskt friställer platser i Sverige som behövs på svenska fängelser som i praktiken är fulla i dag, säger Busch.
Sedan tidigare har bland annat Sverigedemokraterna velat införa ett system med att hyra anstaltsplatser utomlands.

Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker skriver på Twitter att hon ”bryter ihop” av förslaget.
”Att KD vill göra om Sida till utlandskriminalvård som ska bygga anstalter utomlands är så tokigt att jag bryter ihop. Eller, så bygger vi rättssäkra anstalter i Sverige, via ex modulhus som Skänningeanstalten.”

Expressen – Busch: Dömda ska avtjäna straffen i sina hemländer/Thea Mossige-Norheim

Tittade på bilder på Skänningeanstalten. Det ser ju inte alls säkert ut för grovt kriminella utländska medborgare. Finns ju inte ens galler för fönstren. Det får då säkras upp betydligt för det är ju inga sötnosar vi har med att göra som kommer från länder med mycket skit i bagaget.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.