Filmen från tåget ger inte hela bilden

Självklart så visas inte hela bilden. Det kan ju inte vara enbart Benjamin Antwi som var tvungen att visa ID/Pass på hela tåget.

Att det ska göras kontroller regelbundet är inget som polisen har hittat på. Det är klart att alla på tåget kontrollerades.

Bra förklarat om vad som gäller!

Kontrollerna är beslutade av regeringen.
Polisen utför de tillfälliga gränskontrollerna, som är beslutade av regeringen. Vi kontrollerar att personer som reser in i Sverige har rätt att resa in och vistas i landet. Dessa kontroller infördes hösten 2015 och torde inte vara okända för någon. Som resenär är det är bara att gilla läget, se till att ha giltiga resehandlingar och visa dessa när kontrollerna genomförs. En ömsesidighet och ett gott uppförande från alla parter underlättar dessutom proceduren. 

När vi utför in- och utresekontroller får vi inte diskriminera personer på grund av kön, ras eller etnisk tillhörighet, religion eller övertygelse, funktionshinder, ålder eller sexuell läggning. En persons etnicitet kan därför inte enskilt ligga till grund för bedömningen om en person, eller grupp av personer ska kontrolleras. 

När gränspolisen går på ett tåg kontrolleras samtliga passagerare. Om en passagerare inte vill medverka kan man behöva lämna tåget och utföra kontrollen utanför så att tåget inte behöver göra uppehåll för länge. Detta för att inte orsaka förseningar i trafikflödet. 

Expressen – Filmen från tåget ger inte hela bilden/Ewa-Gun Westford

Det här inlägget postades i Allmänt, Film, TV och Media, Rättssystem och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.