Vad F@N är det folk inte fattar!?

“Var inte en nyttig idiot åt kinesiska kommunistpartiet”!
Ja det är rubriken på en debattartikel av Linda Jerneck.

Ja, precis, jag förstår INTE varför inte folk kan ta in att Kina är ett livsfarligt land som ljuger så deras tungor blir svarta. Kinas smickrande och manipulerande är skrämmande! VARFÖR kan inte politiker och andra genomskåda spelet.

Stefan Hanna är blåögd och naiv utan gräns. Han behöver sättas på skolbänken och lära sig om Kinas politiska system och om deras mänskliga rättigheter och att Kina är det land som avrättar flest personer.

Men även andra lokala makthavare verkar vara så korkade att klockorna stannar som vill sälja mark till Kina m.m. Men tack och lov finns det personer i regeringen som börjar fatta vad Kina har för syfte med Sverige. Kina rustar upp nu också vilket är MYCKET oroande.

Du kan knappt köpa något som INTE är tillverkat i Kina. När jag skulle köpa en troller till min katt letade jag med ljus och lyckta och till slut hittade jag en i EU. Ok den kostade ett par hundra mer men det var det var det värt.

Ett svenskt kommunalråd hjälper den kinesiska ambassaden att skönmåla människorättsbrotten som sker i Xinjiang. Svenska makthavare måste sluta se blåögt på Kina.

Lokalpolitiker har större makt än vad många inser, och kan vara användbara som nyttiga idioter i påverkansoperationer.

Som en röd tråd mellan avslöjandena löper den kinesiska strategin ”elite capture”. Det innebär att inflytelserika personer inom politik, diplomati och näringsliv kartläggs, uppvaktas och charmas med exempelvis välavlönade styrelseuppdrag. När relationen har byggts upp kan den användas för att utverka politiska tjänster, och gentjänster. 

Säpo har varnat för att Sverige ”befinner sig i en kinesisk intressesfär”. Kina samlar in information om enskilda personer, men stjäl också svenska uppfinningar och forskning.

”Cyberspionaget är på industriell nivå, det är en ny storskalighet. Det är enorma apparater som oavbrutet varje dag bedriver spionage mot Sverige”, säger Kennet Alexandersson, senior analytiker för kontraspionage hos Säkerhetspolisen

Expressen – Var inte en nyttig idiot åt kinesiska kommunistpartiet/Lina Jerneck

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.