Scammers/Sol och vårare/Bedragare

Jag tycker att det är mycket tragiskt när kvinnor luras men ändå förstår jag inte att 2020 att så många ändå går på detta. Dessa scammers har ju funnits i stort sett sen internets början.

Det har skrivits många artiklar och visats många program på TV. Det jag har så svårt att förstå hur man kan tro på ett foto och att det är den personen. Det går inte att tro på det och när personen inte vill skypa live och skyller på olika saker måste man dra öronen åt sig. Oftast är det ligor i Afrika som sysslar med detta. Att ringa går bra men scammers pratar dålig engelska och i vissa fall kan man höra att det är en svart person.

Dessa “kärleksbrev” är likadana och skickas till alla man kan säga att dom är standardiserade.

En barndomskamrat beslöt på gamla dar att skaffa en dator. Hon ville dejta och jag sa till henne att akta sig scammers och svaret blev, jag är väl inte dum. Det första som hände var att hon gick på pumpen och en amerikansk soldat i Afghanistan, Craig Walter. En känd scammer som använder en annans bild. Så bilden har ingenting med Craig Walter att göra. Jag tror hon förlorade runt 400000:-.

Högerklicka/Visa bild

Det visas också på SVT tre dokumentärer om kvinnor som hamnat i scammers nät.
SVTPlay – Lurad på kärlek och miljoner

Så här funkar det, scammerfabrik.

Två inlägg jag skrivit om scammers.
SQ – Bedragarna på Badoo/2012
SQ – Fast i bedragarens nät – scammers/2012

Här finns kända scammers.
Bedragare/Scammers

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Internet, Kriminalitet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.