“The Dark Crystal” – Netflix

Jag har sett den första säsongen och blev väldig förvånad att det är en serie för barn!!??

Jag såg säsongen rakt av och väntar på säsong 2 men icke sa nicke. Det blir ingen andra säsong. Då kollade jag upp det och det är med DOCKOR!! Jag trodde den var animerad då det finns så fantastiska program för det.

Motiveringen är att den är för dyr och nu i coronatider gör ju inte saken bättre. Jag ÄLSKAR denna serie och jag tycker inte att den är för små barn, kanske från 10 år då den är skrämmande och våldsam och MYCKET ljus som kan verka skrämmande.

Tittade på dokumentärer om denna serie och jag kan förstå att det är dyrt för det finns hur många dockor som helst och i vissa dockor finns en person som t.ex. i dom skränande gamarna Skeksis. Landet heter Thra och det befolkas av många olika folk i olika stammar stora som små. I centrum står en skadad kristall som skeksis har lagt beslag på och dom är mörkrets folk och kristallen är lila då det fattas en skärva som är gömd någonstans.

Jag blev besviken faktiskt men jag förstår.
Min absoluta favorit här är “Aughra” och det är säkert en person i henne också. Denna uråldriga kvinna med sina förmågor som t.ex. kan hon ta ut sitt öga och lägga i en annans ficka eller använda ett litet husdjur att lägga det i så hon ser vad som händer när hon inte är närvarande. Hon har även ett magiskt “öga” i pannan.

En annan favorit är lilla “HUP” som är en mycket vänlig och modig person som slår följe med “Deet” som tillhör “grottgeflingarna” därför har dom stora svarta ögon.

Mycket action är det!

Dom som har skapat denna serie har väldigt roligt så det är mycket skratt när dom testat olika scenario. För dom flesta dockor sköts som marionetter och dom är små. Den finns som bok också.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Kultur, Litteratur, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.