Ungssmyg och silverfiskar

Idag hittade jag en ugnssmyg på en socka i badrummet synd att jag inte tog ett kort på den.

För många år sedan i Södertälje fick jag en lägenhet där alla sorters skadedjur fanns, en riktigt äcklig lägenhet. Bland annat ugnssmyg som jag aldrig hade hört talas om och bokskorpion. Övrigt fanns mjölbaggar, pälsängrar, fläskängrar, silverfiskar och ungnssmyg. Ugnssmygen har käkar och det står på olika sidor att den inte bits MEN det gör den.

Min son var på besök och jag kände att det kröp något på benet och det nöp till och sonen skrek till att jag hade något på benet.

Anticimex kom och dom hade aldrig sett så många skadedjur.

Den som jag tycker är äckligast är fläskänger då den äter helst kött men kan variera sig om det är brist på köttsmulor. Den kommer in via ventiler eller genom öppna fönster.

Men där fanns också ett pyttelitet kryp som heter bokskorpion som jag hittade i badkaret. När jag skulle plocka upp den öppnade den sina klor. Läste nu att man ska vara rädd om den och sätta den i bokhyllan där den äter boklöss.

För flera år sedan i en annan lägenhet när jag satt vid datorn och jag kände att det kröp något på låret och jag har aldrig sett en sådan stor silverfisk då blev jag lite störd då den nästan var omöjlig att få bort.

Silverfiskar har 300 miljoner år på nacken och det finns många olika sorters.

Min förra katt satt i mörkret på toaletten och åt silverfiskar. Min Ulltott äter också silverfiskar.

Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.